Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 17 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο

Όλα όσα θα γίνουν τις επόμενες μέρες στο νησί

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2024

Ο Απρίλης προχωρά να μας προσφέρει ηλιόλουστες ημέρες ενώ μία νέα εβδομάδα ξεκινά με πολλές και διάφορες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα μας κάνουν να ξεφύγουμε λιγάκι από την καθημερινότητα. Αυτή την εβδομάδα θα πάμε θέατρο, να δούμε ταινίες, να ακούσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες, να θαυμάσουμε πολύ καλές εκθέσεις και πολλά άλλα.

FOTO_KAI_TORA_OI_DYO_MAS.2e16d0ba.fill-1375x72.width-800.jpg

Και τώρα οι δυο μας, Θέατρο Δέντρο
Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση… Παίζουν: Χρήστος Σουγάρης, Κατερίνα Λούρα, Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Δευτέρα 15 & Τετάρτη 17 Απριλίου (Τετάρτη), Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Εισιτήρια: Soldout Tickets και στα Kαταστήματα STEPHANIS.

pexels-megan-markham-bucknall-244.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου, διοργανώνει Masterclass με θέμα «Life through a (wine) glass», με εκπαιδεύτρια την κα. Μαρία Θ. Μασσούρα, DipWSET. Κατά τη διάρκεια του Master Class, το οποίο είναι συνέχεια του προηγούμενου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, θα μάθουμε πώς να αξιολογούμε ένα κρασί, δοκιμάζοντας διαφορετικών στυλ κρασιά, με στόχο να μπορούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση «Τι κάνει ένα κρασί, καλό».
Πιο συγκεκριμένα, θα μάθουμε:
1. Για τα αρώματα του κρασιού: πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή
2. Τους παράγοντες που το επηρεάζουν: Terroir, δοχεία οινοποίησης και οινοποίηση, παλαίωση, ωρίμαση
3. Τη δομή του κρασιού στο στόμα: ανάλυση των στοιχείων
4. Τί κάνει ένα κρασί καλό: Συζήτηση κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας
5. Πώς καταλαβαίνουμε αν ένα κρασί μπορεί να παλαιώσει: σε σχέση με τη δομή
6. Τι συμβαίνει στην εξέλιξη της παλαίωσης: εξέλιξη του κρασιού στη φιάλη
7. Συνθήκες παλαίωσης

Τέλος συμμετοχής: €30/άτομο/για μέλη
€40/άτομο/για μη μέλη

Κάνετε έγκαιρα την κράτηση σας, στα τηλέφωνα: 7007 9463 και 99619618.
Για να θεωρείται έγκυρη η κράτησή σας, θα πρέπει να συνοδεύεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Ομίλου στην Τράπεζα Κύπρου, με αρ. ΙΒΑΝ ΝΟ.: CY29002003380000000102017300.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Ομίλου.
>> Δευτέρα 15 Απριλίου, Pefkos City Hotel, Λεμεσός, 19:15.

isnotga.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς
Συνεχίζεται η 16η έκδοση της ‘‘Πλούσιας Τέχνης σε Δύσκολους Καιρούς’’ παρουσιάζει έργα τέχνης από νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες σε προσιτές τιμές. Με μότο «επειδή η τέχνη είναι προνόμιο όλων», παρουσιάζουμε στο κοινό επιλεγμένα έργα τέχνης από νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες σε τιμές οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Με την 16η έκδοση της «Πλούσιας Τέχνης σε Δύσκολους Καιρούς» συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους καλλιτέχνες και κατ’ επέκταση την παραγωγή εξαιρετικών έργων τέχνης των οποίων οι τιμές πώλησης τους δεν θα ξεπερνούν τα 500 ευρώ έκαστο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο νέοι αγοραστές θα μπορούν επιτέλους να αποκτήσουν ένα αξιόλογο έργο τέχνης σε προσιτή τιμή. Επίσης με αυτόν τον τρόπο δίνουμε σε νέους συλλέκτες συγχρονης τέχνης να ξεκινήσουν την συλλογη τους με ένα ιδιαίτερα χαμηλό budget. Στην νέα μας αυτή έκθεση θα παρουσιαστούν ζωγραφικα έργα, κεραμικά, έργα σε χαρτί, γλυπτά, πολλαπλά έργα, και φωτογραφίες.
>> Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου, IsNotGallery, Παλιά Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας, Τρίτη-Παρασκευή / 10:00-13:00 & 16:00-18:30 / Σάββατο / 10:00-14:00 / Κυριακή-Δευτέρα / Κλειστά.

DSC_0950.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Το Σκοπευτήριο, Θέατρο Χώρα

Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Δευτέρα 15 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφος, 20:30 / Κρατήσεις: 9614780.

alley_YoIOV4b.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Θερινό Σινεμά στη Λεμεσό
Το Starlit Screens και το Alley παρουσιάζουν: Ένα Μοναδικό Κινηματογραφικό Βράδυ με την Προβολή της Ταινίας "Living in Oblivion". Το Starlit Screens σε συνεργασία με το Alley χαρίζουν στους λάτρεις του κινηματογράφου μια μοναδική εμπειρία στο φημισμένο στενό της παλιάς πόλης της Λεμεσού, όπου στεγάζεται το Alley. Στις 16 Απριλίου, στις 20:00, παρακολουθούμε όλοι μαζί την cult classic ταινία "Living in Oblivion". Με μια μαγευτική ατμόσφαιρα και την οθόνη του κινηματογράφου στο αυθεντικό στενό, οι θεατές θα ζήσουν μια βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη του κινηματογράφου. Κάθε θεατής θα απολαύσει το δικό του "movie box", εμπνευσμένο από τα αγαπημένα σνακς του κινηματογράφου. Με πλούσια επιλογή από γλυκά και αλμυρά, το movie box θα συνοδεύσει ιδανικά την ταινία, καθώς το Fiorente θα προσφέρει αγαπημένα cocktails. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στην τιμή των 45 ευρώ και περιλαμβάνουν την είσοδο στην προβολή της ταινίας, το movie box, ένα ποτό καθώς και απεριόριστο Castello popcorn. Το moviebox περιλαμβάνει: spiced nuts, crudites, dips, crackers, επιλογή από 3 tacos, homemade marshmallows και honeycomb soft serve. Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική βραδιά κινηματογράφου!
>> Τρίτη 16 Απριλίου, Alley, Λεμεσός, 20:00. Για κρατήσεις επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.tickettailor.com/events/alley/1210991 Πληρ. 99402221 .

mikeius.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Mikeius στο RED
Ο Mikeius είναι κωμικός, youtuber και master της εκλαϊκευμένης επιστήμης. Πάνω από όλα όμως ένας άνθρωπος που…λατρεύεις να μισείς. Τον έχουμε απολαύσει μέσα από τις εκπομπές “ΜΠΡΑΦ”, “Θάψε το Σενάριο”, παρέα με τον Κώστα Μαλιάτση, “What the Fact”, “Broscar” καθώς και σε εκατοντάδες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, ακόμη και την Αγγλία. Με θάρρος γνώμης, οξύνοια και καυστική γλώσσα, ο Mikeius δημιούργησε δική του σχολή σε ότι αφορά τις χιουμοριστικές απεικονίσεις μιας πραγματικότητας, στην οποία κάθε ένας από εμάς κάνει εκατοντάδες σκέψεις κάθε μέρα από τις οποίες πολύ λίγες τολμάμε να εκφράσουμε. Από την παράσταση του #CancelMikeius, περνάνε θέματα, όπως η Cancel Culture, η Πολιτική Ορθότητα αλλά και αγαπημένες του συζητήσεις, όπως τα 80’s και τα 90’s, οι σχέσεις των δύο φύλων και δεκάδες λεπτομέρειες που συναντάει κάθε άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή και περνάνε απαρατήρητες. Τίποτα δεν ξεφεύγει από την κοφτερή ματιά του Mikeius και τίποτα φυσικά δεν μένει ασχολίαστο.
>> Τρίτη 16 Απριλίου, Red Live, Λευκωσία, 21.30. Εισιτήρια €12 (Προπώληση) €14
Προπώληση https://tinyurl.com/bds5p29p

FotoJet_37.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ισπανικές μουσικές και λατινοαμερικάνικες μελωδίες στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας
Η σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και ο κιθαρίστας Σωκράτης Λεπτός έχουν ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με "Ισπανική Μουσική, Λατινoαμερικάνικες Μελωδίες και Δημοφιλή Έργα" και υπόσχονται να απογειώσουν το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι με μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο. Οι ακροατές θα μεταφερθούν σε έναν κόσμο όπου επίκεντρο είναι το πάθος, και τα ονειρικά τοπία, όπου οι πλούσιες υφές της κιθάρας και τα εκφραστικά φωνητικά της σοπράνο συγχωνεύονται σε μια αξέχαστη ηχητική εμπειρία.
>> Τρίτη 16 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακα, 20.30. Προπώληση www.ticketmaster.com.cy  , καταστήματα ACS. Πληροφορίες: 99430654.

Mitsias_-_Karabeti_d6ooDDU.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Οι ποιητές μας τραγουδούν
Μετά τις επιτυχημένες sold out συναυλίες του αφιερώματος στον Νίκο Γκάτσο, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας αυτή τη φορά στο θέατρο Παττίχειο Λεμεσού στις 17/4 και στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου στις 18/4, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, και Γιάννης Σπανός. Ακούγονται μελοποιημένοι: Κωνσταντίνος Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, κ.ά.
ΠΙΑΝΟ-ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ: Αχιλλέας Γουάστωρ
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ-ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ: Ηρακλής Ζάκκας
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ: Τίνα Ντουφεξιάδου
>> Τετάρτη 17 Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού / Πέμπτη 18 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20:30. Προπώληση / Πληροφορίες: www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER.

433691127_803540615127769_474443382372868642_n.jpg


Ο Θάνος Καλλίρης στο Patio
O αγαπημένος μας Έλληνας τραγουδιστής Θάνος Καλλίρης έρχεται για ένα μοναδικό και φουλ ανεβαστικό live στο γνωστό μας στέκι στην Παλιά Λευκωσία το Patio. Ο Θάνος Καλλίρης θα μας χαρίσει μία μοναδική βραδιά γεμάτη με τραγούδια από τη δισκογραφία του, τις μεγάλες του επιτυχίες και θα ερμηνεύσει κι άλλα γνωστά και αγαπημένα μας τραγούδια.
>> Τετάρτη 17 Απριλίου, Patio, Παλιά Λευκωσία, 21:30. Κρατήσει: 22664488.

O-filos-moy-o-Ntostogiefski-3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι
Τι κοινό θα μπορούσε να συνδέει έναν «Νεοέλληνα» με τον κορυφαίο μυθιστορηματογράφο Φ. Ντοστογιέφσκι; Η θεατρική διασκευή της Δήμητρας Παπαδοπούλου αποπειράται να δώσει εξηγήσεις για την ιδιότυπη αυτή συσχέτιση… Ο ήρωας της παράστασης, είναι ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας. Η καλοπληρωμένη δουλειά του, το καλό σπίτι και το ακριβό αυτοκίνητο είναι τα προϊόντα της ευημερίας και οι προϋποθέσεις της αναγνώρισης του ως «επιτυχημένου» μέλους της κοινωνίας μας.. Οι μετανάστες και οι κακόφημες γειτονιές πλήττουν την αισθητική του ενώ απαραίτητο αξεσουάρ-επιβεβαίωση της ανδρικής του ταυτότητας.. η Εύα, μια αιθέρια ύπαρξη... Όλα αυτά προ κρίσης... Ένα έργο για τη ζωή, βγαλμένο από την ίδια τη ζωή. Ίσως μετά το τέλος της παράστασης ο γείτονας σας φανεί λιγότερο ενοχλητικός, η φασαρία της γειτονιάς περισσότερο υποφερτή, τα προβλήματα πιο εύκολα αντιμετωπίσιμα, τα εμπόδια όχι και τόσο ανυπέρβλητα. Έστω και για λίγο...
>> Τετάρτη 17 Απριλίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20:00 / Πέμπτη 18 Απριλίου, Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός, 20:00 / Παρασκευή 19 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20:00. Εισιτήρια: ΕΔΩ

61._Christoforos_SAVVA.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Δημοπρασία της Cypria Fine Art Auctions
Καθώς η δημοπρατική αγορά έργων τέχνης προετοιμάζεται για την εαρινή σεζόν, η Cypria Fine Art Auctions ετοιμάζεται το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου να δημοπρατήσει στο χώρο της Γκαλερί Κ στη Λευκωσία, μια συλλογή από σπάνια έργα Κυπρίων, Ελλαδιτών και ξένων καλλιτεχνών που αναδεικνύουν το βάθος και την ποικιλομορφία της τέχνης από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Την συλλογή, η οποία αριθμεί 154 λοτς, χαρακτηρίζει μια ευρεία πολιτισμική και εικαστική ποικιλομορφία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν έργα Ιρανών ζωγράφων που σπάνια συναντώνται εκτός των συνόρων του Ιράν. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Τετάρτη 17 Απριλίου, Γκαλερί Κ, Λευκωσία, 19:00.

19.10_EPIThEORETES.original.width-800.jpg

Ο επιθεωρητής έρχεται, Θέατρο Διόνυσος
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανεβάζει στις 17 Απριλίου 2024, 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου, το αστυνομικό δράμα «Ο επιθεωρητής έρχεται» του Τζων Πρίσλεϋ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου. Ο Τζων Πρίσλευ, στο σημαντικότερο ίσως έργο του, επιλέγει να μιλήσει για το θέμα της ατομικής ευθύνης, στήνοντας σε πρώτο επίπεδο ένα αστυνομικό δράμα που ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα... Μια Εύα Σμιθ έφυγε, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια άλλες εκεί έξω, που ζουν μαζί μας, με τα όνειρά τους, τους φόβους τους, τις αγωνίες, αλλά και μια ελπίδα ευτυχίας, όλα συνδεδεμένα με τις δικές μας ζωές, με το τι λέμε και το τι κάνουμε. Δεν ζούμε μόνοι. Είμαστε μέλη ενός σώματος. Είμαστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Και θα σας πω, ότι αν ο άνθρωπος δε μάθει τώρα αυτό το μάθημα, σύντομα θα έρθει ο καιρός που θα το διδαχτεί μες τη φωτιά και το αίμα και την αγωνία... Παίζουν: Χρήστος Γιάγκου, Λουκία Πρωτοπαπά, Γιώργος Αναγιωτός, Αντρέας Κουτσόφτας, Όλγα Παραπραστανίτη, Θέμις Νικολάου, Κρίστοφερ Γκρέκο.
>> Τετάρτη 17 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30, Εισιτήρια: Ticketmaster

manto-scaled.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μπίγαλης, Πωλίνα, Μαντώ και Βόσσου στο RED
Μετά το sold out της παράστασης την Παρασκευή 19 Απριλίου, προστίθεται έξτρα παράσταση, την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 21:00, για το περιβόητο «80s-90s Party» με τους Πωλίνα, Κώστα Μπίγλαη, Μαντώ και Σοφία Βόσσου στο RED στη Λευκωσία. Το πιο feelgood Live Happening των καιρών μας, που έχει σπάσει ταμεία σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχεται στη Λευκωσία …και Μαντώ και Μπίγαλης και Πωλίνα και Σοφία Βόσσου! Τα 4 κορυφαία ονόματα της ποπ σκηνής των 80s και 90s στην Ελλάδα, έρχονται στην καρδιά της Λευκωσίας, για μια μοναδική εορταστική παράσταση την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στη Μουσική Σκηνή RED (ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4 ΣΤΙΣ 21:00) για να μας απογειώσουν με τις αμέτρητες επιτυχίες τους, λατρεμένα ανεπανάληπτα τραγούδια παιδικών, εφηβικών, φοιτητικών χρόνων και χορευτική PARTY διάθεση μέχρι το πρωί!
>> Πέμπτη 18 Απριλίου, RED, Λευκωσία. Ώρα προσέλευσης 20.00 - Ώρα έναρξης: 21.00. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster.cy & acs courier (77777040). Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο και το μουσικό site music.net.cy.

017_MESIMERIS_STAVROS.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ο Δημήτρης Μεσημέρης στο DownTown Live
Ο Δημήτρης Μεσημέρης μετά από την εμφάνιση του στον Σταυρό του Νότου, επιστρέφει με μια μοναδική εμφάνιση στη Λευκωσία στο DownTown Live την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024. Παρέα με την πολυμελή του μπάντα υπόσχεται μια ξεχωριστή παράσταση με παλμό, έντονα συναισθήματα και ιδιαίτερες ερμηνείες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Δημήτρη, από την επερχόμενη δουλειά που ετοιμάζει αλλά και επιλογές από κομμάτια (παλιά και πιο παλιά!) αγαπημένων του καλλιτεχνών, πάντα με ενορχηστρωτικές παρεμβάσεις!
>> Πέμπτη 18 Απριλίου, DownTown Live, Λευκωσία, 21:30. Εισιτήριο: 10€. Ώρα Προσέλευσης: 21:00
Προπώληση εισιτηρίων στο more.com

artion2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Έκθεση ‘‘We are all Greeks’’ της Καρολίνα Ροβίθη
H Artion Galleries με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενεί την έκθεση ‘‘We are all Greeks’’ της Καρολίνα Ροβίθη. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στην γκαλερί Artion, την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. Η Καρολίνα Ροβίθη δημιουργεί αυθεντικά έργα τέχνης με ποικίλους τρόπους: Δισδιάστατα έργα (illustrations, ζωγραφιές, κολάζ) και Τρισδιάστατα έργα (γλυπτικής, installation). Έχει εκδώσει βιβλία τέχνης & σχεδιάζει υψηλής ποιότητας δώρα με δικά της αυθεντικά art prints). Επίσης δημιουργεί custom made έργα, για κυβερνητικές μονάδες, επαγγελματίες και ατομικά. Είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνιδα, γεννημένη στην Γερμανία. Σπούδασε Γραφικές τέχνες και Διαφήμιση στην Αθήνα. Η καλλιτεχνική της πορεία ξεκίνησε το 2002 με μια μακρόχρονη κι επιτυχημένη πορεία ως καλλιτεχνική διευθύντρια στον χώρο της διαφήμισης και εκδοτικών οίκων, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της καλλιτεχνικής της έκφρασης.
>> Πέμπτη, 18 Απριλίου, Artion Galleries, Λευκωσία, 19:00.

alvaro-serrano-hjwKMkehBco-unspla.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας
Η πόλη της Λάρνακας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα από τα πιο αναμενόμενα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Υπό τη θεματική «Ο ποιητικός λόγος εκφραστής της ειρήνης και της διαφορετικότητας», η τετραήμερη διοργάνωση φέρνει κοντά ποιητές και ποιήτριες καθώς και μουσικούς και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στην παραδοσιακή και σύγχρονη ποιητική έκφραση. Οι Νάσος Βαγενάς και Νίκος Ορφανίδης θα είναι οι τιμώμενοι ποιητές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, ενώ συμμετέχουν με απαγγελίες ποιητές και ποιήτριες από την Κύπρο, την Ελλάδα και επτά ακόμη χώρες του κόσμου.  Για τους τιμώμενους θα μιλήσουν αντίστοιχα ο Θεοδόσης Πυλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Λογοτεχνίας Ιονίου Πανεπιστημίου και η Τζίνα Καλογήρου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Διδακτικής της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Πέμπτη 18-Κυριακή 21 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσία. Το πρόγραμμα ΕΔΩ

diatrofi_3903w2E.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια στον Στρόβολο
Ο Δήμος Στροβόλου προσκαλεί το κοινό σε σειρά δωρεάν βιωματικών εργαστηρίων με θέμα την ψυχική υγεία και τη διατροφή, τα οποία θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.

Τα θέματα των εργαστηρίων είναι τα εξής:

  • Πώς επηρεάζει το διαδίκτυο τη διατροφή και τη ψυχολογία μας (Α’& Β’ μέρος) Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στην αίθουσα υπογείου του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, 18:30
  • Πώς να ζούμε καλύτερα με ένα αυτοάνοσο νόσημα (Α’& Β’ μέρος) Α’ μέρος: Πέμπτη 18 Απριλίου, στην αίθουσα υπογείου του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, 18:30 Β’ μέρος: Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στην αίθουσα «Νικόλαος Μούντης» του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, 18:30

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στην ιστοσελίδα του Δήμου www.strovolos.org.cy.

Οι εισηγήτριες των εργαστηρίων είναι η διατροφολόγος Νάσια Κουτή και η ψυχολόγος Χριστίνα Ζαβού, οι οποίες επί σειρά ετών δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Στροβόλου, παρέχοντας υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, με έντονη εθελοντική δράση προσφοράς προς την κοινότητα.

Ο Δήμος Στροβόλου, μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη, διοργανώνει την εν λόγω σειρά βιωματικών εργαστηρίων, με στόχο την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, την ενημέρωση και την επιμόρφωση του κοινού για τα ανωτέρω θέματα, κατόπιν εισηγήσεων των δημοτών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close